Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

На Луганщині двох студентів затримали під час здійснення «закладки» з психотропною речовиною (ФОТО)

Під час перевірки автомобіля було вилучено 11 згортків з особливо небезпечною психотропною речовиною PVP загальною масою понад 4 грами. У подальшому правоохоронці  вилучили ще 5 так званих «закладок», які юнаки встигли розкласти на території міста.

Слідством встановлено, що 18-річні хлопці були задіяні у злочинній схемі з розповсюдження психотропної речовини, а саме виконували роль «закладчиків». Студенти-другокурсники допомогали доставляти психотропи кінцевому споживачу за наступним алгоритмом: розкладали так звані «закладки», фотографували їх місцезнаходження та відправляли покупцям. За виконані дії отримували грошову винагороду. 

За даним фактом за процесуального керівництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури слідчими поліції розпочато кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут психотропних речовин, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Вказаним особам повідомлено про підозру  та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з правом внесення застави у розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить  42 040  грн кожному.

Наразі слідством вживаються заходи до встановлення осіб, які організували злочинну схему  незаконного обігу психотропів.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає  позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1564