Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

У Луганській області викрито злочинну схему депутата-керівника комунального закладу та його сина у розкраданні бюджетних коштів

Слідством встановлено, що депутат-керівник комунального закладу разом зі своїм сином організував злочинну схему при закупівлі продуктів харчування до психоневрологічного інтернату. Використовуючи завідомо неправдиві офіційні документи, вартість на товари умисно завищувалася, що призвело до розкрадання бюджетних коштів у сумі понад 140 тис. гривень.

У рамках досудового розслідування прокурор Луганської області повідомив депутату районної ради про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені групою осіб) та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (організація та керування внесенням до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене групою осіб) КК України.

Іншому співучаснику вчинення злочину слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області повідомлено про підозру  за ч. 3 ст. 191 КК України.

Наразі до підозрюваних застосовано запобіжні заходи. Вирішується питання про відсторонення директора комунального закладу від займаної посади.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: санкція статей  передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років  з позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю строком  до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1792