Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2020

На Луганщині ініційовано передачу у власність громади безхазяйного майна, яке використовувалося для дитячого відпочинку без правовстановлюючих документів (ФОТО)

Прокуратура встановила, що будівлі  загальною площею 2,3  тис. кв. м та вартістю понад 2 млн грн знаходилися у користуванні організації без оформлення права власності та фактично вважалися безхазяйними.

За позовною заявою місцевої прокуратури у липні 2018 року Луганський окружний адміністративний суд зобов’язав Марківську селищну раду вжити заходів щодо набуття права власності на безхазяйне майно.

Державним  реєстратором Марківської районної державної адміністрації за зверненням селищної ради у  жовтні 2018 року взято вказане майно на облік як безхазяйне. Водночас орган місцевого самоврядування після спливу одного року не звернувся до суду із заявою про передачу нерухомого майна у комунальну власність.

У зв’язку з бездіяльністю  селищної ради  місцева прокуратура вжила заходів  щодо захисту інтересів держави.

Передача безхазяйного майна у власність територіальної громади є важливою гарантією забезпечення протипожежного стану та створює безпечні умови для  дитячого відпочинку, недопущення надзвичайних подій, які мали місце у оздоровчих таборах в інших регіонах.

За заявою прокуратури Марківський районний суд відкрив провадження у справі. Наразі судовий розгляд триває.


Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1357