Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

Завідувача кафедри вищого навчального закладу притягнуто до адмінвідповідальності за порушення вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

У судовому засіданні  прокурором доведено, що посадовець вищого навчального закладу в порушення пунктів 2, 3  ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив свого безпосереднього керівника про наявність реального конфлікту інтересів та вчинив дії в його умовах, погодивши призначення своєї дружини на посаду асистента кафедри за сумісництвом, що дозволило близькій особі обійняти посаду та отримувати додатковий дохід.

Постановою суду особу визнано винною у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) та застосовано до неї стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

З метою встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню пов’язаного з корупцією правопорушення, прокуратурою області в порядку      ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» керівництву Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля внесено подання.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1547