Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

Ювенальні прокурори вживають комплексні заходи щодо належного використання майна освітніх закладів

У 2019 році Луганський окружний адміністративний суд задовольнив 9 позовів прокурорів, зобов’язавши відповідачів –  керівників дитячих садків, шкіл та вищих навчальних закладів оформити право постійного користування земельними ділянками загальною площею 10 гектарів під освітніми закладами.

Прокурори у суді довели, що, незважаючи на тривалий період перебування земель на обліку у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, питання оформлення права користування земельними ділянками та отримання необхідних правовстановлюючих документів, які б посвідчували та гарантували таке право, не вирішено.

Вказана бездіяльність органів місцевої влади та місцевого самоврядування могла б призвести до вибуття земель з їх власності та зловживань щодо розпорядження ними.

Робота на цьому напрямку триває і у поточному році. Наразі Луганський окружний адміністративний суд відкрив провадження за 3 позовами Луганської місцевої прокуратури № 2 та Старобільської місцевої прокуратури про визнання незаконною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки навчальних закладів.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1538