Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

На Луганщині у комунальну власність повернуто землю вартістю 1,9 млн грн, яку без правових підстав передано громадянам для ведення особистого селянського господарства

Прокуратура встановила, що у вересні 2018 року рішенням Сичанської сільської ради Марківського району вказані землі передано 9 громадянам для ведення особистого селянського господарства. При цьому було порушено встановлений земельним законодавством порядок зміни цільового призначення земельних ділянок та їх безоплатної передачі у приватну власність.

За результатами виконання судового рішення зазначені земельні ділянки вартістю 1,9 млн грн повернуто у комунальну власність територіальної громади.

Крім того, за фактом незаконної зміни  цільового призначення вказаних земельних ділянок стосовно посадових осіб органу місцевого самоврядування розпочато кримінальне провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем). На даний час триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Марківського  відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1374