Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

У прокуратурі Луганської області проведено тренінгові заняття з міжнародного гуманітарного права (ФОТО)

Заняття відбулися за участі голови регіонального офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Сєвєродонецьку  Хосні Джаррара, координатора юридичного відділу Делегації питань Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Маріани Чакон Лозано, радника з правових питань Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Віри Мельник, а також викладача Національної академії прокуратури України Миколи Туркота.

Зі вступним словом до присутніх звернувся прокурор області Олексій Ляшенко, який відзначив важливість співпраці регіональної прокуратури з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та доцільність проведення навчань для прокурорів з даної тематики.

У дводенній навчальній програмі лектори охопили висвітлення тем застосування норм міжнародного гуманітарного права, формування належної доказової бази під час здійснення досудового розслідування, правове  регулювання та забезпечення захисту  цивільного населення під час збройного конфлікту.

Значну увагу  приділено  питанню притягнення осіб до відповідальності за порушення норм міжнародного гуманітарного права, передачі доказів  вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності до Міжнародного кримінального суду. Крім того, прокурори виконали практичні завдання за вказаними темами.

Вивчення міжнародної практики та поглиблення знань із міжнародного гуманітарного права  допоможе прокурорам документувати злочини, визначати їх кваліфікацію,  ефективно та якісно розслідувати кримінальні правопорушення в умовах збройного протистояння.

Олексій Ляшенко подякував представникам міжнародної делегації та  Національної академії  прокуратури України за участь у заході  та підвищення рівня кваліфікації  прокурорів.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1796