Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

Правоохоронці Луганської області попередили нелегальне вивезення військових засобів ураження з району проведення ООС (ФОТО)

Так, 12 березня 2020 року на блокпосту «Лисичанськ-Бахмут» зупинено мікроавтобус, в якому знаходилися двоє осіб – мешканці  Чернівецької та Львівської областей. Громадяни знайшли арсенал зброї та боєприпасів  у 2016 році та наразі вирішили вивезти з території Луганської області до інших регіонів України.

Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили та вилучили 3 одиниці РПГ-7, кулемет ПКТ, 5 кулеметів БРПК, корпус  кулемета ДШК та понад 3000 набоїв різного калібру.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокурорами Лисичанської місцевої прокуратури.

На даний час водій та пасажир мікроавтобуса затримані, їм повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.  Також установлено, що один із затриманих  має судимість за вчинення умисного вбивства та розбійного нападу з використанням вогнепальної зброї.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1497