Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2020

Трьох мешканців Луганської області засуджено за організацію та забезпечення проведення незаконного «референдуму» 2014 року

Під час судового розгляду прокурорами доведено, що  у травні 2014 року вказані особи добровільно взяли участь в організації «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на трьох «виборчих дільницях».

Під час проведення псевдореферендуму на голову «виборчої комісії» покладалися обов’язки з координації та контролю  за роботою дільниці, двоє інших «членів комісій» відповідали за здійснення обліку громадян, видачу бюлетенів  та порядок голосування.

Після завершення «референдуму» та підрахунку бюлетенів результати голосування на зазначених дільницях було передано до «центральної виборчої комісії» для проголошення у подальшому самостійності «ЛНР».

Вироками Міловського та Біловодського судів Луганської області обвинувачених визнано винними та, враховуючи визнання своєї вини, сприяння розкриттю злочину й викриття інших співучасників, призначено  покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1436