Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2020

Прокуратурою Луганської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника лісомисливського господарства за фактом незаконної порубки лісу на суму понад 11 млн грн

За даними слідства, упродовж 2015-2016 років посадовець лісомисливського господарства за відсутності лімітів й дозволів на спеціальне використання природних ресурсів підписав та видав лісорубні квитки на проведення суцільної рубки дерев. У результаті протиправних дій вказаної особи незаконно вирубано 9 тисяч сосен на території природно-заповідного фонду, чим заподіяно державі понад 11 млн грн матеріальних збитків.

Наразі структурним підрозділом прокуратури Луганської області, яке підпорядковується першому заступнику прокурора області Костянтину Караману, скеровано обвинувальний акт до Кремінського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статей передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1387