Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2020

На Луганщині учасникам незаконного збройного формування повідомили про підозру за фактами викрадення людей та примушування облаштовувати блокпости

За даними слідства, учасники злочинного угруповання у складі так званої «козацької національної гвардії всевеликого війська Донського ім. М. І. Платова», одягнуті у камуфльований одяг військового зразку, під приводом порушення громадянами так званого «комендантського часу», застосовуючи фізичне насильство та погрожуючи автоматичною вогнепальною зброєю, упродовж травня-липня 2014 року здійснили викрадення та незаконно позбавили волі чотирьох мешканців на той час окупованого міста Сєвєродонецька Луганської області.

Вказані особи в порушення ст. 52 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року незаконно помістили потерпілих до будівлі Державного інституту азотної промисловості міста Сєвєродонецька та насильно утримували під озброєною охороною для виконання примусових робіт, а саме для будівництва фортифікаційних споруд, облаштування блокпостів на шляху сполучення між Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

Діяльність злочинного угруповання припинено наприкінці липня 2014 року після звільнення міста Сєвєродонецька від збройних формувань окупаційної адміністрації РФ в Луганській області підрозділами Збройних Сил України.

Наразі усі учасники організованої злочинної групи оголошені у розшук.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1771