Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

На хабарі затримано директора районного центру соціальних служб однієї з РДА в Луганській області (ФОТО)

За даними слідства,  службова особа вимагала та отримала неправомірну вигоду у якості «відкату» від підлеглої за виконання останньою робіт на замовлення аналітичного центру за договором щодо проведення дослідження ситуації з інтеграції ВПО в Луганській області.

26 березня 2020 року директора центру соціальних служб затримано в порядку ст. 208 КПК України у її службовому кабінеті безпосередньо після отримання нею  неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. грн. Зазначені грошові кошти були вилучені на місці події.

Дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди). Наразі вирішується питання щодо повідомлення  особі про підозру.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.




 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Старобільської  місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2911