Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників незаконного збройного формування за фактом викрадення людей та примушування побудови фортифікаційних споруд

За даними слідства, зазначені особи у складі так званої «козацької національної гвардії всевеликого війська Донського ім. М.І. Платова» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області у травні – липні 2014 року викрали шістьох мешканців на той час окупованого Лисичанська з погрозами застосування вогнепальної зброї та фізичним насильством.

Вказані особи в порушення ст. 52 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 насильно утримували викрадених мешканців під озброєною охороною, примушували їх проти волі копати окопи та траншеї, будувати бліндажі, складати захисні барикади вирішуючи таким чином, стратегічні та тактичні завдання окупаційного війська. Зазначені укріплення зводилися в напрямку міста Сєвєродонецька впритул до Пролетарського мосту через річку Сіверський Донець.

Діяльність злочинного угруповання припинено наприкінці липня 2014 року після звільнення міста Лисичанська від збройних формувань окупаційної адміністрації РФ в Луганській області підрозділами Збройних Сил України.

Учасникам ОЗГ загрожує до 15 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1496