Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

На Луганщині судитимуть депутата районної ради та його сина за підозрою у розкраданні бюджетних коштів

За даними слідства, депутат-керівник комунального закладу разом зі спільником організував злочинну схему при закупівлі продуктів харчування до психоневрологічного інтернату. Використовуючи завідомо неправдиві офіційні документи, вартість товарів умисно завищувалася, що призвело до незаконного заволодіння коштами.

Вказаній особі інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 3  ст. 191 (розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені групою осіб) та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (організація та керування внесенням до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене групою осіб) КК України.

Спільник депутата обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  слідчим управлінням ГУНП в Луганській області, оперативний супровід забезпечувався Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України.

Обвинуваченим загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської област

 

 

кількість переглядів: 1705