Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Чотирьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у незаконному переправленні іноземців через державний кордон України

Слідством встановлено, що четверо мешканців Троїцького району організували систематичне здійснення незаконного переправлення осіб між державними кордонами України та РФ в обох напрямках. Вказані особи за грошову винагороду займалися пошуком іноземців, організацією безпосереднього перетину кордону поза вставленими пунктами пропуску, плануванням маршрутів переміщення та перебування у прикордонній зоні.

У період з  грудня 2019 року по січень 2020 року злочинне угруповання без оформлення документів незаконно перемістило 10 громадян через державний кордон України на територію РФ та у зворотному напрямку.

Діяльність ОЗГ припинено при здійсненні у ніч з 15 на 16 січня 2020 року переправлення чотирьох громадян Ісламської Республіки Афганістану з Російської Федерації на території України.

Досудове розслідування, яке здійснюється слідчими СУ ГУНП в Луганській області, триває. Оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечується ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 332 КК України передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1397