Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Учасників організованої злочинної групи судитимуть за незаконний збут наркотичних засобів на території Луганської області (ФОТО)

За даними слідства, наприкінці серпня 2019 року жителька Старобільського району організувала стійке злочинне угруповання, до складу якого увійшли ще двоє виконавців, один з них –  її співмешканець.

Відповідно до розподілених ролей, організатор та один із членів групи безпосередньо займалися систематичним збутом на території Луганської області особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу. Інша учасниця злочинного угруповання забезпечувала зберігання наркотичного засобу, підготовку до реалізації та пакування.

У рамках кримінального провадження задокументовано факти реалізації наркотичних засобів загальною вагою майже 1 кг на суму понад 15 тис. грн.

Під час проведених обшуків за місцями мешкання членів ОЗГ вилучено майже 4 кг канабісу, підготовленого для продажу, а також грошові кошти, отримані від реалізації наркотичних засобів.

Злочинне угруповання викрито за матеріалами управління протидії наркозлочинності ГУНП в Луганській області. Досудове розслідування здійснювалося  слідчим управлінням ГУНП в Луганській області.

Стосовно двох учасників групи судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, стосовно ще однієї особи ‒ особисте зобов’язання.

Наразі обвинувальний акт за ч.  3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою) направлено до суду.

Довідково: санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1403