Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2020

Службові особи ПАТ «Лисичанськвугілля» відповідатимуть у суді за заволодіння 200 тис. грн бюджетних коштів

За даними слідства, упродовж 2017-2019 років вказані особи з метою заволодіння бюджетними коштами фіктивно працевлаштували на підприємство двох громадян. Підозрювані внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо перебування осіб на робочому місці та виконання робіт, таким чином штучно створивши умови для нарахування заробітної плати, яку в подальшому привласнили. Злочинними діями службовців вугледобувного підприємства спричинено шкоду державі на суму близько 200 тис. грн.

Місцевою прокуратурою вжито заходів щодо відсторонення підозрюваних від посад та за відповідним клопотанням до них судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України  направлено до Лисичанського міського суду  Луганської області для розгляду по суті.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: обвинуваченим загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1456