Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2020

Колишній керівник Луганського обласного бюро судово - медичної експертизи постане перед судом за розтрату бюджетних коштів у розмірі понад 146 тис.грн

Слідством встановлено, що у грудні 2018 року вказана особа за бюджетні кошти здійснила закупівлю холодильного обладнання за завищеними цінами. Колишній керівник державного закладу власноруч підписав та завірив печаткою акт приймання-передачі товару, поставка якого фактично не здійснювалася. До офіційного документу було внесено неправдиві відомості про отримання товару від підприємства-постачальника.

У подальшому обвинувачений, діючи всупереч інтересам очолюваного ним державного закладу та переслідуючи корисливі мотиви, при відсутності товару перерахував кошти на рахунок постачальника - товариства з обмеженою відповідальності, чим спричинив збитки державі на суму понад 146 тис. грн. 

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

 

кількість переглядів: 1570