Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

Умисне вбивство родини на Луганщині представниками збройних формувань окупаційної адміністрації РФ розслідуватиметься як порушення законів та звичаїв війни

Зокрема, слідчим відділом Білокуракинського відділу поліції ГУНП в Луганській області здійснювалося досудове розслідування за фактом умисного вбивства чотирьох громадян України представниками збройних формувань окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

За даними слідства, у серпні 2014 року озброєні чоловіки проникли на територію приватного домоволодіння в окупованому селі Переможне Лутугинського району Луганської області, що розташовувалося неподалік злітної смуги  Луганського аеропорту.  Господар будинку разом з дружиною працювали у аеропорту та  допомагали українським військовим: відвозили на передові позиції  продукти, воду та ліки. Представники збройних формувань РФ жорстоко розправилися з подружжям та їхнім сином з невісткою – розстріляли з вогнепальної зброї на власному подвір’ї.  Будинок було розграбовано, цінне майно та автомобіль вивезено.

Вказані злочинні дії грубо порушують норми міжнародного гуманітарного права, що виразилося у жорстокому поводженні із мирним населенням, поєднаному з умисним вбивством, що прямо заборонено ст. 147 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

За виявленим фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюватиме слідчий відділ  3 управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва прокуратури Луганської області.

Максимальне покарання за вчинення злочину передбачає довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2144