Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2020

Інформація у ЗМІ про здійснення правоохоронними органами тиску на діяльність АЗС не відповідає дійсності

З приводу публікації  на інформаційному ресурсі «Троїцьке.City» від 15 квітня 2020 року під заголовком «Чому в Троїцькому черга на заправку розтяглася на десятки метрів» прокуратура Луганської області повідомляє наступне.

За процесуального керівництва Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури слідчими Троїцького відділу поліції ГУНП в Луганській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків (ч. 1 ст. 272 КК України). Кримінальне провадження стосовно фізичної особи підприємця – власника АЗС розпочато за матеріалами Троїцького міськрайонного відділу ГУ ДСНС в Луганській області.

У кримінальному провадженні у встановленому законом порядку призначено судову інженерно-технічну експертизу з безпеки життєдіяльності та охорони праці. Під час її проведення судовим експертом заявлено клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для дослідження причин і наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці.

На запит слідчого приватний підприємець відмовився надати необхідні для проведення відповідної експертизи документи. У зв’язку з викладеним, 14 серпня 2019 року слідчим за погодженням з прокурором до суду направлено клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до необхідних для проведення експертизи документів.

Станом на сьогодні судовий розгляд зазначеного клопотання не відбувся, оскільки ФОП під формальними приводами уникає участі у розгляді судом клопотання.

Повідомляємо, що 14 квітня 2020 року підприємець вчергове не з’явився для розгляду судом клопотання.

Питання припинення діяльності автозаправної станції правоохоронними органами не ініціювалося. АЗС працює в штатному режимі, факт проведення досудового розслідування на її роботу не вплинув.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1526