Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2020

Керівника підрозділу ДП «Первомайськвугілля» підозрюють у заволодінні понад 100 тис. грн бюджетних коштів

За даними слідства, начальник одного з відокремлених підрозділів вугледобувного підприємства спільно з невстановленою особою організував злочинну схему виведення грошових коштів із власності ДП «Первомайськвугілля» шляхом уникнення тендерних процедур та закупівлі необхідного шахтного обладнання за значно завищеною ціною у підприємства-посередника. Незаконними діями державному підприємству спричинено шкоду на суму 107 тис. грн.

Наразі вирішується питання про відсторонення службовця від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю строком  до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1371