Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

Встановлено учасників незаконного збройного формування РФ, які причетні до загибелі двох військовослужбовців СБУ на Луганщині

За даними слідства, особа, яка надала наказ відкрити вогонь по позиціях Збройних Сил України – командир батальйону 4-ї окремої механізованої бригади так званої «народної міліції «ЛНР». У результаті обстрілу підпорядкованими йому бойовиками із застосуванням стрілецької зброї та автоматичного гранатомету двоє співробітників спецслужби України загинули, ще двоє отримали вогнепальні осколкові поранення.

Як встановлено слідством, мешканець м. Ясинувата Донецької області, будучи радикально негативно налаштованим до діючої державної влади України, очолив структурний підрозділ НЗФ у квітні 2015 року. У його підпорядкуванні перебували мотострілецькі роти, взвод розвідки, мінометний взвод, взвод протитанкових радіокерованих ракет (ПТКР) та взводи забезпечення.

Упродовж 2015-2018 років командир батальйону вибудував структуру підпорядкованого підрозділу, до керування яким залучив бойовиків зі свого близького оточення та розподілив функції між ними.

Покладене окупаційною адміністрацією на пособника бойовиків завдання полягало в ураженні позицій, військової техніки та особового складу сил АТО/ООС, цивільного населення та об’єктів інфраструктури в Новоайдарському районі, що межує з позиціями підрозділів «4-ї окремої механізованої бригади». Останній особисто приймав рішення та віддавав злочинні накази  про  здійснення  обстрілів позицій ЗСУ.

Командиру незаконного збройного формування РФ в Луганській області  та ще трьом фігурантам у кримінальному провадженні повідомлено про підозру у здійсненні терористичного акту, що призвів до загибелі людей та участі у діяльності терористичної організації (ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Вживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1799