Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2020

Колишнього керівника однієї з місцевих ВЦА Луганської області викрито у заволодінні бюджетними коштами, виділеними для ремонту пошкоджених від обстрілів житлових будинків

За даними слідства, посадовець за попередньою змовою з директором підприємства-підрядника заволоділи коштами, виділеними державою для капітального ремонту покрівель житлових будинків, що були пошкоджені внаслідок обстрілів з боку збройних формувань окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

Заволодіння грошовими коштами здійснювалося шляхом «придбання» будівельних матеріалів, що фактично надавалися Норвезькою радою у справах біженців в Україні як благодійна допомога для відновлення житла та інших об’єктів інфраструктури, які  постраждали під час проведення АТО.

Безкоштовно надані будматеріали включалися до актів виконаних робіт як придбані та використані для капітального ремонту, а у подальшому підписувалися підрядником та замовником в особі керівника ВЦА, що стало підставою для перерахунку бюджетних коштів.

21 квітня 2020 року колишньому керівникові місцевої військово-цивільної адміністрації та директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесенні службовою особою до офіційних документів неправдивих відомостей, що вчинені за попередньою змовою групою осіб ( ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Луганській області. Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 3796