Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Колишній депутат сільської ради на Луганщині підозрюється в організації псевдореферендуму для зміни меж території України

За даними слідства, 11 травня 2014 року депутат взяла участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР» на території с. Верхня Вільхова Станично-Луганського району Луганської області.  У складі «членів виборчої комісії» підозрювана здійснювала облік осіб, видавала «бюлетені», слідкувала за процесом та порядком голосування на «виборчій дільниці». Результати незаконного «волевиявлення» на зазначеній «дільниці» було передано до «центральної виборчої комісії» для подальшого відокремлення Луганської області від території України та проголошення так званої «Луганської народної республіки».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво – управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково:  санкція статті передбачає покарання  у виді позбавлення волі на строк від  5 до  10 років з конфіскацією майна або без такої.


Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1750