Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

Керівник міжрайонного управління водного господарства в Луганській області та його підлеглий постануть перед судом за одержання 100 тис. грн хабара

За даними слідства, службові особи державної установи, діючи за попередньою змовою між собою, вимагали та одержали від підприємця хабар у розмірі  100 тис. грн за організацію перемоги ТОВ у тендері, укладення договору на поставку кам’яного вугілля та здійснення проплати бюджетних коштів за вказану продукцію. Розмір «відкату» становив майже 30% від суми укладеного договору.

При цьому зловмисників не зупинило автоматичне обрання переможцем тендерних торгів системою публічних закупівель  «ProZorro» товариство, яке надало більш економічно вигідну пропозицію. З формальних підстав рішенням тендерного комітету міжрайонного’ управління водного господарства в Луганській області ТОВ-переможця було дискваліфіковано, а договір укладено з підприємством, в якого і вимагалися грошові кошти.

Вказаних осіб затримано «на гарячому»  25 лютого 2020 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчим управлінням Головного управління Нацполіції  в Луганській області, оперативний супровід забезпечувався Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1476