Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2020

Верховний Суд залишив вирок інформаторці незаконних збройних формувань РФ в Луганській області без змін – 5 років ув’язнення

За даними слідства, з лютого по березень 2017 року мешканка смт Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області передавала інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки ЗСУ у прифронтовому населеному пункті своєму синові – учаснику одного з батальйонів 2-го армійського корпусу так званої «народної міліції «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ.

Слідством задокументовано 16 телефонних розмов у  завуальованій формі з метою конспірації. Для прикладу, відповідно до висновків судової лінгвістичної експертизи писемного мовлення, учасників збройних формувань окупаційної адміністрації РФ жінка називала «філателістами», кількість військової техніки – «кущами смородини», гусеничний БТР – «гусеницею», колісну військову техніку – «клубнями», а також використовувала інші завуальовані назви для найменування різновидів військової техніки, їх місця розташування та  пересування.

Передача вищевказаних відомостей засудженою сприяла представникам збройних формувань РФ в Луганській області у здійсненні збройного опору силам та засобам АТО, завдала шкоду державі та могла призвести до тяжких наслідків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво – управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

У ході судового розгляду за участі Офісу Генерального прокурора Верховний Суд погодився зі стороною обвинувачення та залишив касаційну скаргу  засудженої без задоволення.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1439