Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

На Луганщині судитимуть двох учасниць організації та проведення псевдореферендуму 2014 року

За даними слідства, у травні 2014 року дві мешканки с. Талове Станично-Луганського району добровільно взяли участь в організації та проведенні на території населеного пункту так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР». Одна з обвинувачених очолила «дільничну виборчу комісію», інша виконувала функції «члена виборчої комісії».

Вказані особи формували списки виборців, видавали місцевим жителям «бюлетені» та брали участь у підрахунку голосів. Крім того, на «голову комісії» покладалася відповідальність за належну організацію роботи так званої «дільниці» та в цілому проведення  незаконного «волевиявлення».

Результати псевдореферендуму у подальшому використані представниками так званої «центральної виборчої комісії ЛНР» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області для проголошення державної самостійності «ЛНР».

Враховуючи, що під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованого їм злочину, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурорами у кримінальних провадженнях укладено угоди про визнання винуватості.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділу 3 управління ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1897