Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

Прокуратура не допустила безпідставного зменшення строку відбування покарання обвинуваченим у замаху на заволодіння автомобілем із застосуванням насильства

Вироком Сватівського районного суду Луганської області зловмисників визнано винними та призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

За даними слідства, у квітні 2017 року двоє раніше судимих осіб, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з корисливих мотивів вчинили напад на водія автомобіля, а саме схопили за шию та намагалися задушити.

Лише завдяки активному опору з боку потерпілого, нападники не довели свої злочинні дії до кінця. Чоловік отримав легкі тілесні ушкодження та уникнув більш тяжких наслідків для свого здоров’я та життя.

Для уникнення суворого покарання обвинувачені висунули іншу версію подій, зокрема, щодо відсутності у них умислу на спричинення тілесних ушкоджень потерпілому. Це твердження сторона обвинувачення спростувала наданими при апеляційному перегляді доказами.

Колегія суддів суду апеляційної інстанції підтримала позицію прокуратури та залишила апеляційні скарги сторони захисту без задоволення.

Наразі вирок набрав законної сили.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1381