Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

На Луганщині судитимуть чотирьох учасників злочинної групи, які організували канал незаконних переправлень іноземців через держкордон

Слідством встановлено, що четверо мешканців Троїцького району організували канал незаконних переправлень іноземців між державними кордонами України та РФ поза вставленими пунктами пропуску в обох напрямках. Обвинувачені за грошову винагороду займалися пошуком осіб, організацією безпосереднього перетину кордону, плануванням маршрутів переміщення та перебування у прикордонній зоні.

У період з  грудня 2019 року по січень 2020 року злочинне угруповання без оформлення документів незаконно перемістило через державний кордон України на територію РФ та у зворотному напрямку 10 громадян.  Діяльність ОЗГ припинено при переправленні чотирьох громадян Ісламської Республіки Афганістану з Російської Федерації на територію України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Луганській області, оперативний супровід забезпечувався ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 332 КК України передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1459