Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Прокуратура Луганської області задокументувала черговий факт використання незаконними збройними формуваннями зброї російського виробництва (ФОТО)

Поблизу лінії зіткнення між населеними пунктами Гірське та Золоте Луганської області виявлено корпус двигуна малогабаритного реактивного вогнемету «МРАО-А» калібру 72 мм.

За даними слідства, цей засіб ураження перебуває на озброєнні військових частин Збройних сил Російської Федерації. Вогнемет застосовується підконтрольними РФ незаконними збройними формуваннями в Луганській області для здійснення військової агресії проти Збройних Сил України.

Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження розпочатого за фактами ведення агресивної війни та порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України). У подальшому вони передаватимуться до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ у збройному конфлікті на території нашої держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2344