Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Керівництво Держгеокадастру Луганщини підозрюється у хабарництві в складі організованої злочинної групи

За даними слідства, колишній начальник ГУ Держгеокадастру в Луганській області, начальник управління землеустрою і охорони земель та інженер-землевпорядник комунального підприємства Сєвєродонецької міської ради відповідно до розробленого злочинного плану  систематично отримували неправомірну вигоду за погодження проектно-технічної документації щодо виділення земельних ділянок фізичним та юридичним особам.

З метою конспірації злочинної діяльності грошові кошти перераховувалися, як правило, безготівковим способом – на банківський рахунок інженера-землевпорядника, який в подальшому передавав їх іншим учасникам організованої групи.

Упродовж лютого – вересня 2019 року задокументовано 16 фактів отримання учасниками злочинної групи неправомірної вигоди загальною сумою майже 100 тис. грн.

Організовану групу викрито за матеріалами ГВ БКОЗ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Луганській області.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1429