Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

Організованій злочинній групі молодиків повідомлено про підозру у збуті наркотичних засобів та психотропів в особливо великих розмірах (ФОТО)

Слідством встановлено,  що 23-річний мешканець м. Сєвєродонецька організував злочинне угруповання, до діяльності якого залучив двох знайомих свого віку – місцевих мешканців. У період з квітня по грудень 2019 року вони займалися збутом особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин через месенджер «Telegram» на території області. За даними правоохоронців, до злочинної діяльності залучалися неповнолітні, які за грошову винагороду робили написи на фасадах будинків з «рекламою» телеграм-каналу.

Під час затримання групи та проведення обшуків вилучено понад півкілограма психотропних речовин – PVP, амфетамін, МДМА, 5F-MDMB-PICA, 4-метилметкатинон, темамфетамін,  а також наркотичні засоби – кокаїн, метадон, канабіс. Крім того, у містах Сєвєродонецьку та Рубіжному  виявлено та вилучено 40 «закладок» з наркотоваром, що зберігалися з метою збуту.

Злочинне угруповання викрито  слідчими та співробітниками  управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної  поліції в Луганській області.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція  ч. 3 ст. 307 КК України  передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1399