Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2020

У прокуратурі Луганської області відбулася нарада з керівниками правоохоронних органів щодо впровадження інституту кримінальних проступків (ФОТО)

У заході взяли участь голова Луганського апеляційного суду Володимир Гаврилюк, директор  Територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську Артем Матвєєв,  в.о. начальника ГУНП в Луганській області Костянтин Гребенюк,  в.о. начальника ГУ ДФС в Луганській області Сергій Туренок,  військовий прокурор Луганського гарнізону об’єднаних сил Андрій Кузьмін та в.о. начальника Управління патрульної поліції в Луганській області  Микола Кононов.

Учасники наради обговорили проблемні питання запровадження інституту кримінальних проступків та механізм їх розслідування у формі дізнання.

Керівник регіональної прокуратури наголосив, що на цей час органами Національної поліції в області розслідується понад 11 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів, що набудуть статусу кримінальних проступків.

«Ми повинні бути готовими до впровадження змін у  законодавство та розслідування цієї категорії справ. Особливу увагу  потрібно приділити формуванню підрозділів дізнання в органах досудового розслідування та забезпечення належного здійснення процесуального керівництва прокурорами. Злагоджена та ефективна взаємодія взаємодія усіх правоохоронних органів  для нас є першочерговим», – зазначив  прокурор Луганської області Олексій Ляшенко.

Учасники наради узгодили спільні заходи, спрямовані на вивчення стану досудового розслідування кримінальних проваджень про проступки та своєчасне прийняття передбачених законом процесуальних рішень.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 1305