Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

5 червня – 11 червня 2020 року на Луганщині: інформація про злочини в умовах збройного конфлікту та вжиті прокуратурою заход (ІНФОГРАФІКА)

7 червня 2020 року  унаслідок обстрілу поблизу с. Кримське Новоайдарського району  отримав вогнепальне проникаюче  осколкове поранення м’яких тканин грудної клітини 1 військовослужбовець Збройних Сил України.

10 червня 2020 поблизу с. Передільське Станично-Луганського району під час проведення польових робіт унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої пошкоджено трактор «Т-150», який належить фізичній особі-підприємцю.

Такі дії НЗФ РФ становлять пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення та суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статті 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та статті 25 Гаазької конвенції 1907 року.

За вказаний період фактів загибелі військових, а також поранених та загиблих серед цивільних осіб, обстрілів населених пунктів та цивільної інфраструктури не зафіксовано.

Упродовж тижня за фактами обстрілів та підриву на невстановленому вибуховому пристрої розпочато 3 кримінальні провадження, інші випадки обстрілів розслідуються в межах раніше зареєстрованих проваджень.

Слідчими та прокурорами проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин подій, вживаються заходи до встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності.

Усього за вказаний період прокурорами управління повідомлено про підозру 6 особам, за їх участі судами ухвалено 1 вирок. 


 

Управління нагляду у кримінальних провадженнях

щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту,

прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1417