Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

Прокуратура в апеляції довела незаконність договору на капітальний ремонт будівлі Марківської гімназії вартістю 10 млн грн

Суд апеляційної інстанції залишив без задоволення апеляційну скаргу відповідача, а рішення першої інстанції – без змін. Господарським судом Луганської області визнано недійсними рішення тендерного комітету відділу освіти Марківської районної державної адміністрації та укладений у липні 2019 року договір на проведення будівельних робіт. У результаті цього прокуратура попередила безпідставне витрачання бюджетних коштів у сумі майже 4,6 млн грн.

Позиція прокуратури ґрунтується на тому, що тендерна пропозиція переможця не відповідала умовам замовника. Підприємство-підрядник не мало необхідного штату працівників та не гарантувало закінчення ремонту у заявлені відділом освіти строки. Вказані порушення залишені поза увагою тендерного комітету, що могло призвести до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

Східний апеляційний господарський суд підтримав правову позицію прокуратури та підтвердив обґрунтованість позовних вимог.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1243