Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

12-18 червня 2020 року на Луганщині: інформація про злочини в умовах збройного конфлікту та вжиті прокуратурою заходи (ІНФОГРАФІКА)

12 червня 2020  року унаслідок обстрілу зі стрілецької зброї поблизу с. Кримське Новоайдарського району  1 військовослужбовець Збройних Сил України отримав вогнепальне поранення шиї.

13 червня 2020 року унаслідок обстрілів неподалік с. Кримське Новоайдарського району 1 військовослужбовець ЗСУ отримав вогнепальні поранення м’яких тканин обличчя. Цього ж дня поблизу с. Новозванівка Попаснянського району 1 військовослужбовець ЗСУ отримав поранення несумісні з життям, ще 8 українських військовослужбовців поранено - отримали вибухові травми. За вказаний період поранених та загиблих серед цивільних осіб, обстрілів населених пунктів та цивільної інфраструктури не зафіксовано.

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області задокументували черговий факт постачання  РФ забороненого озброєння підконтрольним їй НЗФ. На території покинутого приватного домоволодіння у селищі Голубівське Попаснянського району виявлено шість протипіхотних фугасних мін натискної дії ПМН-2. Дане озброєння не має механізму самоліквідації, а тому його використання заборонено міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією 1997 року.

Упродовж тижня за фактами обстрілів розпочато 6 кримінальних проваджень, інші випадки обстрілів розслідуються в межах раніше зареєстрованих проваджень.

Слідчими та прокурорами проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин подій, вживаються заходи до встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності.

Усього за вказаний період прокурорами управління повідомлено про підозру 3 особам, за їх участі судами ухвалено 1 вирок.

 

Управління нагляду у кримінальних провадженнях

щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту,

прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 1438