Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

Прокуратура Луганської області поглиблює співпрацю з правозахисниками – підписано Меморандум з «Луганською обласною організацією «Союз юристів України» (ФОТО)

У заході також взяли участь перший заступник прокурора області Костянтин Караман, начальник та заступник начальника управління прокуратури Андрій Мордвінов та Микола Русин, перший заступник голови громадської організації Денис Шахбаз’ян, а також  її співзасновники – правники Ганна Прямова та Антон Дрєєв.

«На території області дуже гостро стоїть питання забезпечення миру, правопорядку, захисту прав постраждалих внаслідок збройного конфлікту, а також відстоювання інтересів держави в умовах агресії Російської Федерації. І хоча представники юридичної професії часто процесуально стоять «по різні сторони барикад», кожен з нас робить свій внесок  для досягнення спільної мети – панування законності у державі», – наголосив  на початку заходу  Олексій Ляшенко.

Учасники зустрічі обговорили процесуальні механізми дієвого захисту прав потерпілих осіб та наголосили на необхідності ефективного розслідування злочинів  окупаційної адміністрації РФ та підпорядкованих їй незаконних збройних формувань.

Варто зазначити, що голова  «Луганської обласної організації «Союз юристів України» Вадим Горан представляє Луганську область у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання на Донбасі.


«На тимчасово окупованій території Луганської області грубо порушуються права людей та норми міжнародного гуманітарного права. Переконаний у необхідності взаємодії прокуратури з правозахисниками з метою збирання доказів злочинної діяльності підконтрольних РФ представників окупаційної адміністрації для подальшої передачі до Міжнародного кримінального суду», – зазначив перший заступник прокурора області Костянтин Караман.

До громадської організації входять  близько 100 учасників, серед яких адвокати, медіатори, правозахисники, викладачі та інші представники правничої професії. Вони фіксують порушення прав людини уздовж  всієї лінії зіткнення, у складі мобільних груп надають юридичну допомогу жителям прифронтових населених пунктів, внутрішньо переміщеним особам та жителям непідконтрольних територій через «гарячу лінію».

«Члени нашої організації беруть участь у низці проєктів з питань додержання прав людини та надають юридичну допомогу як мешканцям підконтрольної органам державної влади, так і тимчасово окупованої території Луганської області. Ми дуже часто виявляємо ознаки злочинів, які безперечно повинні стати предметом розслідування правоохоронними органами. Переконаний, що ефективність захисту прав потерпілих потребує дієвої співпраці з органами прокуратури», – зазначив Денис Шахбаз’ян.

За результатами робочої зустрічі сторони підписали Меморандум про співробітництво та визначили напрямки подальшої співпраці.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1978