Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2020

Начальника слідчого відділу та адвоката затримано на одержанні хабара за закриття кримінального провадження (ФОТО)

За даними слідства, правоохоронець за пособництва адвоката вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 30 тис. грн. Хабар призначався за закриття кримінального провадження стосовно діючого військовослужбовця Збройних Сил України, який проходить службу в районі проведення ООС.

Після отримання неправомірної вигоди між начальником слідчого підрозділу та адвокатом кошти були розподілені у заздалегідь обумовлених долях.

Під час проведення обшуку  у службовому кабінеті працівника поліції виявлено та вилучено частину неправомірної вигоди у розмірі 18 тис. грн, решту – 12 тис. грн –  в автомобілі адвоката.

Вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення начальника слідчого відділу від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1928