Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Викрито злочинну схему заволодіння директором ТОВ бюджетними коштами шляхом незаконного нарахування податку на додану вартість

Слідством встановлено, що службова особа товариства завищила суму капітального ремонту спортивних майданчиків зі встановленням тренажерів на замовлення Кремінської міської ради шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів. Керівник ТОВ незаконно включив до загальної вартості робіт суму податку усупереч відсутності реєстрації суб’єкта господарювання як платника податку на додану вартість у встановленому законом порядку.

У результаті службового підроблення підозрюваний заволодів бюджетними коштами у розмірі близько 100 тис. грн, чим заподіяв збитки територіальній громаді.

За втручання правоохоронних органів незаконно отримані кошти повернуто до бюджету.

Наразі вирішується питання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкції статей передбачають до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1356