Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Командиру роти так званого «батальйону тероборони «Атаман», що контролюється окупаційною адміністрацією РФ, повідомлено про підозру

За даними слідства, у травні 2014 року мешканець Луганської області вступив до лав підконтрольного окупаційній адміністрації РФ збройного формування, у складі якого брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

На теперішній час підозрюваний очолює одну з рот так званого «батальйону територіальної оборони «Атаман» 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР» та координує диверсійно-розвідувальну діяльність розвідувальних груп НЗФ РФ у «сірій зоні» вздовж лінії розмежування на ділянці розведення військ в районі смт Станиця Луганська. Також він відповідає за організацію несення служби в підрозділі та чергування на контрольному пункті в’їзду-виїзду зі сторони окупованої території Луганської області.

Своїми протиправними діями, направленими на зміну меж території державного кордону України, вказана особа сприяє діяльності окупаційної адміністрації РФ.

На даний час підозрюваного оголошено у розшук. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1614