Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

26 червня – 2 липня 2020 року на Луганщині: інформація про злочини в умовах збройного конфлікту та вжиті прокуратурою заходи (ІНФОГРАФІКА)

27 червня 2020 року внаслідок обстрілу поблизу смт Новотошківське Попаснянського району отримав осколкове поранення шиї  1 військовослужбовець Збройних Сил України.

29 червня 2020 року в районі с. Кримське Новоайдарського району під час обстрілу 2 військовослужбовці ЗСУ отримали вогнепальні осколкові поранення.

30 червня 2020 року здійснено обстріл по позиціях Збройних Сил України, розташованих поблизу с.Новозванівка Попаснянського району, вибухові осколкові поранення отримали ще 2 військовослужбовців.

За вказаний період фактів загибелі українських військових, а також поранених та загиблих серед цивільних осіб, обстрілів населених пунктів та цивільної інфраструктури не зафіксовано.

Упродовж тижня за фактами обстрілів розпочато 6 кримінальних проваджень, інші випадки обстрілів розслідуються в межах раніше зареєстрованих проваджень.

Слідчими та прокурорами проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, направлені на з’ясування всіх обставин подій, вживаються заходи до встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності.

Усього за вказаний період прокурорами управління  нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області повідомлено про підозру 5 особам, скеровано до суду 6 обвинувальних актів, за їх участі судами ухвалено 1 вирок.

Управління нагляду у кримінальних провадженнях

щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту,

прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1181