Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

Прокуратура Луганської області долучається до розроблення концепції правосуддя перехідного періоду (ФОТО)

Сторони обговорили питання впровадження правосуддя перехідного періоду для врегулювання конфлікту на Сході України.

Прокурор Луганської області подякував представникам неурядових організацій за діалог та налагодження співпраці у напрямку реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу.

«Це дозволить нам актуалізувати проблемні питання притягнення до відповідальності винних осіб за злочини в умовах збройного конфлікту та перенести в законодавчу площину ініціативи щодо їх вирішення. Ми чітко розуміємо, що без впровадження правосуддя перехідного періоду не вдасться досягти стійкого миру в Україні», – наголосив  Олексій Ляшенко.

Перший заступник прокурора області Костянтин Караман зазначив, що досягнення цілей перехідного правосуддя можливе лише у плідній співпраці з представниками міжнародних і громадських організацій, а також наголосив на необхідності відновлення порушених прав потерпілих по обидві сторони лінії розмежування.  

У свою чергу Вадим Горан поінформував, що серед ряду мирних ініціатив ТКГ – впровадження правосуддя перехідного періоду.

«До розроблення відповідної концепції залучено ряд експертів. Водночас ми вбачаємо необхідність почути думку прокурорів, які застосовуватимуть нове законодавство на практиці. Переконаний, що завдяки цьому вдасться підготувати якісні законопроекти, які забезпечать реалізацію процесу мирного врегулювання», – додав Вадим Горан.

Йоша Німайєр зазначив, що Центр гуманітарного діалогу майже 20 років підтримує процеси мирного врегулювання конфліктів у всьому світі, в Україні організація розпочала діяльність з 2013 року. Для вивчення проблематики представники Центру в Україні працюють про обидві сторони лінії зіткнення.

«Нами напрацьовано низку аналітичних звітів щодо ситуації на Донбасі, а також пропозиції щодо врегулювання існуючого конфлікту. Вважаю, що співпраця з органами прокуратури сприятиме ефективному впровадженню мирних ініціатив», – зауважив Йоша Німайєр.

За результатами робочої зустрічі сторони домовились створити спільні робочі групи та визначили напрямки подальшої співпраці.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1367