Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

За втручання прокуратури припинено негативний вплив на землі, призначені для сіножатей та пасовищ, вартістю понад 1 млн грн у Попаснянському районі

Прокурори Попаснянського відділу місцевої прокуратури у судовому порядку вимагали розірвати укладений договір оренди земельної ділянки та поновити на неї права громади, оскільки всупереч вимогам чинного законодавства орендар використовував землю не за цільовим призначенням.

На підставі рішення Комишуваської селищної ради Попаснянського району у 2014  році землю надано в строкове користування фізичній особі для сіножатей та пасовищ. Водночас орендар розорав земельну ділянку для вирощування сільськогосподарських культур й отримання прибутку, чим порушив умови договору оренди та змінив її цільове призначення. Вказане використання землі призводить до повного знищення об’єктів рослинного світу та порушення вимог природоохоронного законодавства.

Попаснянський районний суд Луганської області підтримав позицію прокуратури, задовольнив позов та зобов’язав суб’єкта господарювання передати  землю у розпорядження органу місцевого самоврядування.

12 серпня 2020 року на виконання рішення суду вказану земельну ділянку повернуто шляхом підписання акту приймання-передачі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Попаснянського відділу  Лисичанської  місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1235