Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2020

Керівництво прокуратури Луганської області долучилося до урочистостей з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (ФОТО)

Захід розпочався ходою шани Героям України двома колонами: з Лисичанська та Сєвєродонецька. Її учасники зустрілися біля пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям під керівництвом полковника, посмертно генерал-майора Нацгвардії України Олександра Радієвського.

На грудях у присутніх були соняшники як уособлення скорботи за загиблими та символ пам’яті. Цього дня людей об’єднали трагічні події, які забрали життя українських військовослужбовців під час подолання збройної агресії Російської Федерації у ході проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. З портретами захисників України прийшли й рідні полеглих за рідну землю.

Учасники заходу долучилися до панахиди за загиблими, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання під Дзвони пам’яті та поклали квіти до пам’ятника Олександру Радієвському, який разом з іншими нацгвардійцями загинув під час звільнення Лисичанська 23 липня 2014 року.

На державному рівні День пам’яті загиблих захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відзначається вдруге. У 2019 році відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Вічна пам’ять захисникам України!


Пресслужба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1259