Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

Прокуратура Луганської області підписала Меморандум про співпрацю з Благодійним фондом «Восток-SOS» (ФОТО)

У заході взяли участь прокурор Луганської області Олексій Ляшенко, перший заступник прокурора області Костянтин Караман, начальник та заступник начальника управління прокуратури Андрій Мордвінов та Микола Русин, керівництво БО «БФ «Восток-SOS» Костянтин Рєуцький, Юлія Красільникова та Євген Васильєв.

«Виявлення та розслідування злочинів  окупаційної адміністрації РФ та підпорядкованих їй незаконних збройних формувань є пріоритетом у роботі прокуратури області. Особливу увагу прокурори приділяють збору доказової бази порушень норм міжнародного гуманітарного права для передачі до Міжнародного кримінального суду», – зазначив Олексій Ляшенко.

Перший заступник прокурора області Костянтин Караман відмітив важливість співпраці з представниками громадянського суспільства з метою ефективного розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Крім того зазначив, що слідчі та прокурори докладають максимум зусиль з метою об’єктивного розслідування злочинів, які вчинені в умовах збройного конфлікту, як на тимчасово окупованій частині Луганської області, так і на підконтрольній уряду України території.

У свою чергу Костянтин Рєуцький поінформував, що БО «БФ «Восток-SOS» проводить діяльність за кількома напрямками, одним з яких є моніторинг стану дотримання прав людини на території Луганської та Донецької областей, у тому числі на тимчасово окупованих їх частинах.

«Задля притягнення до кримінальної відповідальності  причетних до вчинення злочинів  представників окупаційної адміністрації  вкрай важливим є співробітництво з прокуратурою», – відмітив К. Рєуцький.

Сторони обговорили питання додержання прав людини, а також збору та аналізу інформації про порушення таких прав під час збройного конфлікту.

За результатами робочої зустрічі сторони виробили механізми подальшої взаємодії та домовились про проведення спільних заходів.

 

Пресслужба прокуратури Луганської області

 

 

 

кількість переглядів: 1921