Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2020

Прокуратура вимагає повернути державі понад 2 га земель рекреаційного призначення, які незаконно використовуються приватними підприємствами (ФОТО)

Вказана самовільна забудова фактично здійснена протягом 2015 року товариством з обмеженою відповідальністю, кінцевим бенефіціарним власником якого є один з найвпливовіших бізнесменів Кремінського району. При цьому,  до декларацій про початок будівництва та готовність об’єктів до експлуатації, наданих на адресу ДАБІ, внесені недостовірні відомості щодо права користування земельною ділянкою за відповідним цільовим призначенням, яка ще у 1998 році була передана приватному підприємству лише для утримання бази відпочинку - обслуговування чотирьох літніх будиночків.

У зв’язку з викладеним Сєвєродонецька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Луганської області з позовом в інтересах держави з вимогами про: розірвання договору на право тимчасового користування земельною ділянкою, скасування державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, знесення самочинно збудованих об’єктів нерухомого майна та повернення державі земель рекреаційного призначення загальною площею 2,0729  га вартість яких складає понад 110 тис. гривень.

31.08.2020 господарським судом Луганської області відкрито провадження у вказаній справі. Наразі судовий розгляд триває.

 

Пресслужба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

 

 

кількість переглядів: 1472