Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2020

Луганська обласна прокуратура передала до суду справу учасника НЗФ РФ, який брав участь у протистоянні Збройним Силам України (ФОТО)

Чоловіку інкримінується участь у не передбачених законом збройних формуваннях та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, на початку окупації територій Луганської області громадянин України добровільно вступив до лав так званого «народно-визвольного батальйону «Зоря». Пізніше він перейшов до «15 батальйону тероборони 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР». За наказами окупаційної адміністрації РФ учасник незаконного збройного формування чинив збройний опір силам та засобам Збройних Сил України, проводив розвідку на спостережних постах у районі проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

В учасника НЗФ РФ було виявлено військовий квиток так званої «Луганської народної республіки».

До підозрюваного судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1497