Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2020

Прокурори управління нагляду за розслідуванням злочинів в умовах збройного конфлікту взяли участь в обговоренні перехідного правосуддя під час регіональної зустрічі у Дніпрі (ФОТО)

Експертна дискусія з питань перехідного правосуддя відбулася у рамках роботи правового клубу «Pravocator. Дніпро». Участь у ній взяли прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури.
Захід проводився Українською Гельсінською спілкою з прав людини у партнерстві з робочою групою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи при Президентові України.

За участі адвокатів, прокурорів, суддів та правників обговорено основні засади національної концепції  перехідного правосуддя, а також проблеми, з якими зіштовхуються національні органи правосуддя в рамках притягнення до відповідальності за злочини, вчинені в умовах  збройного конфлікту.

Значну увагу під час зустрічі приділено огляду міжнародного досвіду створення різних механізмів притягнення до відповідальності за найбільш тяжкі злочини як одного з ключових елементів перехідного правосуддя.

Також прокурори Луганської обласної прокуратури долучилися до дискусії щодо перспектив створення в Україні спеціального механізму притягнення до відповідальності  за злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту.

Зазначимо, що на даний час концепція перехідного правосуддя для України вже доопрацьована робочою групою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та скерована до Офісу Президента України на розгляд.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1208