Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Мешканця Лисичанська за спробу позбавлення волі та зґвалтування засуджено до максимальної міри покарання

Лисичанська місцева прокуратура довела у суді вину місцевого мешканця, який намагався незаконно позбавити волі малолітню дитину та вчинив  замах на зґвалтування (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст.152 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що у серпні 2019 року 29-річний раніше судимий чоловік зупинив 10-річну дівчинку, яка проживала поверхом вище та силоміць намагався затягнути її до своєї квартири. Малолітня почала вириватися та голосно кликати на допомогу. На крики доньки вибігла мати та завадила довести злочин до кінця.

Крім того, у вересні того ж року обвинувачений вчинив замах на зґвалтування місцевої мешканки. Зловмисник зустрів 31-річну жінку у житловому секторі міста, коли вона у вечірній час поверталася з роботи додому. Він попрямував за потерпілою  та, наздогнавши її, схопив за шию, повалив  на землю та хотів  зґвалтувати. Довести свій злочинний намір до кінця обвинуваченому не вдалося, оскільки він був викритий перехожим.

Усвідомлюючи беззаперечність доказів зі сторони обвинувачення, громадянин повністю визнав свою вину у вчиненні злочинів.

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області чоловіка винним у вчиненні злочинів та засуджено  до 3 років позбавлення волі. До набрання вироку законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Довідково: на даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1272