Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2020

Повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування РФ «Армія Південного Сходу», що діяло на Луганщині

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у квітні 2014 року мешканець міста Сєвєродонецька приєднався до проросійського громадського руху та одного з контрольованих РФ іррегулярних незаконних збройних формувань, учасники якого озброєні несли службу в приміщеннях та на території Управління Служби безпеки України в Луганській області. Пізніше підозрюваний продовжив участь у діяльності проросійського озброєного формування – так званої «Армії Південного Сходу», що діяло у 2014 році на території Луганської області. У складі незаконного збройного формування чоловік чергував на одному з блокпостів на виїзді та в’їзді до міста Сєвєродонецька. Він перевіряв у громадян документи, проводив огляд транспортних засобів та особистих речей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1060